Stuur jij nog een motivatiebrief?

Is je antwoord neen, dan zeg ik je nu: doen!

Wil jij opvallen? Dan raad ik je sterk aan om een killer motivatiebrief mee te sturen. Ook wanneer er niet om gevraagd wordt.

Wistjedatje: Een recruiter kijkt maar 6 seconden naar je cv

Met je motivatiebrief krijg je de kans om je te differentiëren van je concurrenten. Maar hoe wat waar wanneer …

Ik deel heel graag enkele tips.

Tip 1.

Een motivatiebrief is heel persoonlijk en stuur je dus NIET naar meerdere bedrijven tegelijk

Deze is uniek en laat het bedrijf zien dat jij goed op de hoogte bent van wat het bedrijf doet en wat je elkaar te bieden hebt. Wees dus extra alert bij het onderwerp, de naam van je contactpersoon en voor welke job je solliciteert.

Als recruiter zag ik te vaak fouten in de brief. Ik sprak de kandidaten hier op aan, maar ik weet zeker dat niet elke recruiter dit doet met als gevolg geen uitnodiging voor een gesprek.

Tip 2.

Wees creatief bij je openingszin

Hoe heb je de vacature gevonden en waarom reageer je hierop. Vergelijk je openingszin met een echte kennismaking, dan geef je toch ook geen slap handje maar een hartelijke lach kan zeker wel. Blijf dus niet hangen bij: Ik zag jullie vacature passeren via …

Hoe dan wel? Hier een paar voorbeelden:

  • Ik vond de vacature via LinkedIn en dacht direct: deze job is me op het lijf geschreven.
  • Toen ik de vacature van … las, hoefde ik niet lang na te denken: dit ben ik!

Tip 3.

Hou het kort maar krachtig

Na je knaller van een openingszin hou je het midden best to-the-point. Tenslotte vertel je hier wat er reeds in je cv is beschreven. Dat kan oa gaan over je behaalde diploma’s en ervaring. Hier adviseer ik mijn coachees steeds enkele skills aan te kaarten die terug te vinden zijn in de vacature. Zo hou je het relevant voor de recruiter.

Tip 4:

Sluit af met een call to action

Een wadde? Geef de recruiter goesting om jou uit te nodigen voor een gesprek. Ook hier is mijn advies, hou het eenvoudig, om zo je motivatiebrief niet te lang te maken.

Een voorbeeld:

Hopelijk heb ik jullie nieuwsgierig kunnen maken naar mijn andere skills en ervaring en mag ik die nader toelichten tijdens een gesprek.

 

Pas deze 4 tips toe en jij hebt een killer motivatiebrief!

Toch nog wat hulp nodig?

Stuur me je brief door en met plezier lees ik deze na.

hello@spoton.gent

Samen werk maken van jouw werk!